Voor kinderen van Westlanders met een laag inkomen of bijstandsuitkering is er het Kindpakket.

“Met de WestlandPas kan iedere Westlander voordelig of gratis leuke dingen doen op recreatief, cultureel, sportief en educatief gebied.  Voor € 5 per persoon kan iedere Westlander gebruik maken van het aanbod.

Voor kinderen van Westlanders met een laag inkomen of bijstandsuitkering is er het Kindpakket. Op de gratis Westlandpas is voor deze kinderen een tegoed voor activiteiten en producten gezet. Denk hierbij aan gratis lidmaatschap van een sportclub, deelname aan culturele activiteiten en het kopen van kleding met korting.  Gemiddeld maken zo’n 1500 inwoners van Westland gebruik van de pas.

Ook binnen Westland bestaat de verwachting dat als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk meer mensen te maken krijgen met een lager besteedbaar inkomen als gevolg van bijvoorbeeld het verlies van banen. Het laagdrempelige aanbod van de Westlandpas en het Kindpakket kan  voor deze groep een welkome aanvulling zijn op het  inkomen.  De komende tijd worden inwoners van Westland onder andere via de scholen en lokale media gewezen op de (vele) mogelijkheden .

Alle informatie over de Westlandpas is terug te vinden op de speciale website. Voor de mogelijkheden en criteria van het Kindpakket kunt u terecht bij deze informatie.